bienvenidos a casa

benvinguts a casa

Història

La Parròquia de Santa Agnès està ubicada al barri barceloní de Sant Gervasi. I es va formar de la separació territorial de l'antiga parròquia dels sants: Gervasi i Protasi, a la plaça de la Bonanova, que era la parròquia mare de totes les de barri i actual arxiprestat de Sant Gervasi.

2002

Mons. Ricard Mª Carles, Cardenal, va concedir carta de nomenament com a nou rector de la Parròquia de Santa Agnès al Molt Il•lustre Canonge de la Catedral D. José Ramón Pérez Sánchez, que ja havia estat vicari entre 1970 i 1990.

Mn. José Ramón va seguir alternant les seves funcions com a rector de la parròquia amb la seva condició de Canonge de la Catedral, consiliari de la Confraria de Sant Marc (Mestres Sabaters) i capellà del col•legi de les Teresianes del carrer Ganduxer.

Aquest mateix any va reviure la catequesi d'infants, l'acció del grup de Pastoral de la Salut, l'activitat d'un grup de gent gran, així com altres grups d'oració. També es va rehabilitar la casa parroquial, es van remodelar les oficines i es va incorporar un sagristà (un matrimoni, Josep i Lolita, que compartien les tasques de la sagristia, vigilància i manteniment del temple). Es va netejar a fons el temple i es va polir el terra de marbre de la gran església i de la capella.

El barri va ser responent i a la fi d'aquest curs l'afluència de fidels a les misses s'havia incrementat un 300% respecte a l'any anterior.

2003

Per finalitzar el curs, es va reprendre la tradició de fer un viatge de cap d'any, tradició que havia estat iniciada el 1951 pels membres de la Junta d'Obra i Construcció. Per a aquesta XLVIII edició es va triar una excursió al Monestir de les Avellanes (prop de Balaguer) on estan enterrats els Germans Maristes, presoners a la txeca de Sant Elies i afusellats al cementiri de Montcada.

2004

Amb la col•laboració dels portants de la catedral, el Diumenge de Rams recuperem la benedicció de palmes al carrer amb una processó presidida pel Santíssim Crist de l'Agonia. El final de curs 2004 ens va portar al Monestir de Montserrat, vam assistir a la Missa Conventual, es va visitar el museu i després vam tenir un dinar de germanor al restaurant Mirador.

A poc a poc, la parròquia es va anar consolidant i van sorgir noves activitats com el concert de Nadales, la nit de Nadal, o el cant d'Havaneres, amb "cremat" inclòs, que s'ha celebrat des de llavors cada final de curs.

Posteriorment es produeix una rotació de sacerdots sud-americans que venien a estudiar a Barcelona i de seminaristes, que arriben en la seva etapa de formació parroquial, reben l'ordenació diaconal i acaben sent ordenats sacerdots, com Mn. Felip Simón, Mn. Beto Sols, Mn. Carles Bosch, i actualment, en la seva primera fase, el seminarista Jaume Moyà. Tots ells han col•laborat eficaçment en el desenvolupament de la catequesi dels nens per a la Primera Comunió i han consolidat moviments formatius com Lifeteen, Edge, Hakuna, i d’altres moviments d'adults com Emaús, Alpha, Pastoral de la Salut, Grups Matrimonials , etc.

2005

Can Catà. La jubilació del sagristà va portar la incorporació del Sr. Reinaldo Ramos i s'ha mantingut la trobada de germanor a la fi de el curs que des de 2005 s'ha celebrat a la finca Can Catà a Collserola.

En l'actualitat, l'afluència de fidels a la parròquia és de 2000 feligresos setmanals, el 50% a misses dominicals i la resta en misses celebrades durant la setmana.

Amb la col•laboració de l'Assistent Social primer, i actualment amb un ampli equip de voluntaris, es va començar l'ajuda a famílies necessitades de barri. Avui dia s'ajuda a més de 1000 persones, de barri i d'altres punts de la ciutat. També s'ha iniciat el suport a les persones sense sostre i dones en situació vulnerable. El dinamisme actual dels equips col•laboradors de la parròquia ens permet pensar que aquestes tasques continuaran i s'ampliaran en el futur.